COVID-19 en werk & vitaliteit

De nieuwe uitdaging

Onze visie

De afgelopen maanden hebben behoorlijk veel losgemaakt. In één klap moesten we anders gaan werken: op gepaste afstand van elkaar, zoveel mogelijk vanuit huis, activiteiten die niet meer konden of anders gedaan moesten worden. Dat wat we al zo lang kennen en hoe we ons werk ingericht hadden, was ineens anders. Heftig, maar het biedt ook kansen. Zo zijn oude gedagspatronen doorbroken en is nieuw wenselijk gedrag ontstaan. Dat wat onmogelijk bleek, was toch mogelijk!

Wat we hebben geleerd

We hebben onszelf in no-time nieuwe manieren van werken aangeleerd, nieuwe vaardigheden en kennis opgedaan, elkaar gevonden op manieren die we nog niet eerder uitgeprobeerd hadden.

We hebben een nieuwe balans gevonden tussen werk en privé, waarbij werktijden anders waren en er een andere mate van betrokkenheid gevraagd en gegeven werd. En we hebben zelfs oprechte aandacht aan elkaar kunnen geven, zonder elkaar in het echt te zien.

De uitdaging

De uitdaging is nu om gezond, veerkrachtig en in verbinding met elkaar te blijven. Dit doen we door uitdagingen te bespreken en samen te kijken naar de mogelijkheden die de toekomst van werk ons biedt. Deze lijkt misschien onzeker, maar mogelijkheden zijn er echt.

We staan klaar om de nieuwe uitdagingen samen met jou te verkennen!

Wat zien we gebeuren?

Behoeftes

Wat voor ons ligt is nieuw en onzeker. Dat vergroot onze behoefte aan zingeving, contact, structuur en zekerheid. Werk speelt hierin een belangrijke rol.

Dromen We dromen van werk dat er toe doet. Op zowel persoonlijk, maatschappelijk als ecologisch niveau.

Uitdagingen medewerkers

Medewerkers ervaren soms angst en onzekerheid. Ook is het een uitdaging om fysiek en mentaal gezond te blijven, en verbonden te zijn met collega's.

Uitdagingen organisaties

Organisaties hebben praktische uitdagingen. Maar er zijn ook vraagstukken rondom psychosociale ondersteuning, leidinggeven op afstand, en nieuwe vormen van samenwerken.

Oplossingen Communicatie heeft nog nooit zo'n cruciale rol gespeeld. Mensen bereiken en raken. Ze verbinden met elkaar en het gezamenlijke doel, door perspectief en duidelijkheid te geven.

Verandering Verandering is nú mogelijk. We zoeken naar een nieuwe balans en beseffen daarbij hoe belangrijk het is om gezond, veerkrachtig en verbonden te zijn met elkaar.

VIT helpt bij het creëren van perspectief, het bieden van concrete oplossingen, bij goede en heldere communicatie en bij een focus op verandering. Hoe we dat precies doen? Bekijk de roadmap 'Op weg naar het nieuwe normaal'.

Subsidies die helpen

Blijven ontwikkelen en continu leren. Het zijn thema’s die de laatste jaren steeds vaker op de agenda staan en door corona nog belangrijker zijn geworden. Het zorgt ervoor dat iedereen goed inzetbaar blijft en dat je je werk leuk en uitdagend blijft vinden. Gun jij je collega’s of werknemers dat ook, maar is het te duur of loop je tegen belemmeringen aan?

VIT heeft veel ervaring met het uitvoeren van trajecten met behulp van subsidies. We verkennen graag samen wat de mogelijkheden zijn. Eén van die mogelijkheden is de SLIM-regeling.

De SLIM-regeling

Heb jij niet veel budget of tijd over om in je organisatie aan de slag met ontwikkeling van je medewerkers? De SLIM-regeling is er voor mkb-bedrijven (of grote bedrijven in de landbouw, horeca of recreatie). Je kunt de subsidie alleen of in een samenwerkingsverband met andere partijen aanvragen. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van een aantal factoren, maar kan oplopen tot maximaal €24.999,-. De subsidie kun je inzetten voor de uitvoering van een aantal activiteiten al dan niet met de inzet van externen.

Meer weten?

We denken graag met je mee in de aanpak naar het nieuwe normaal. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Marlies Casteleijn

Consultant vitaliteit & duurzame inzetbaarheid

Timo Velzeboer

Consultant vitaliteit & duurzame inzetbaarheid

Stacy Diets

Consultant vitaliteit & duurzame inzetbaarheid